Brugere: Sådan gør du, hvis...

Du vil se brugerne i en brugergruppe under en kunde

Start med at finde kundens kort som beskrevet her. Klik enten direkte på kundekortet – eller på ”Vis”-linket. Nu kan du se kundens stamdata og brugergrupper. Find brugergruppen i tabellen på fanen ”Brugergrupper” og marker den ved at klikke på den. Klik på knappen ”Vis” for at vise gruppen.

Du vil oprette en ny bruger under en kunde

Start med at finde kundens kort som beskrevet her. Klik enten direkte på kundekortet – eller på ”Vis”-linket. Nu kan du se kundens stamdata og brugergrupper.

Find den brugergruppe, hvor du vil oprette brugeren, i tabellen på fanen ”Brugergrupper” og marker den ved at klikke på den. Klik på knappen ”Vis” for at vise gruppen.

Hvis du i vil oprette en ny brugergruppe til brugeren, skal du klikke på knappen ”Opret” på fanen ”Brugergrupper”.

Opret nu brugeren inde i gruppen ved at klikke på knappen ”Opret” på fanen ”Brugere”.

Husk også at give brugeren adgang til noget – se "Du vil give en bruger adgang til noget" på denne side.

Du vil oprette mange nye brugere under en kunde

Hvis du skal oprette mange brugere, kan du med fordel få kunden til at sende dig et Excel regneark eller en kommasepareret tekstfil med navne, e-mail adresser mv. på alle brugerne. Så kan du nemlig importere brugerne:

Start med at finde kundens kort som beskrevet ovenfor. Klik enten direkte på kundekortet – eller på ”Vis”-linket. Nu kan du se kundens stamdata og brugergrupper.

Klik på knappen ”Importer brugere”. Du kan også gøre det helt ude fra kundens kort.

Følg guiden ”Brugerimport” – se også beskrivelsen af alle trin i guiden.

Husk også at give brugeren adgang til noget bagefter. Se f.eks. ”Du vil give mange brugere adgang til noget” på denne side.

Du vil oprette en ny hovedadministrator

Hvis en af dine kolleger skal kunne redigere alt i hele systemet på tværs af alle kunder, skal du oprette brugeren som hovedadministrator i gruppen Administratorer under jeres egen kunde. Det er altid den første kunde i listen og markeret med et ikon med et tandhjul. Klik på kundekortet. Gå derefter ind i bruger­grup­pen Administratorer og opret brugeren dér.

Du vil oprette en ny kundeadministrator

Hvis en medarbejder hos jer eller hos en af jeres kunder skal kunne redigere brugere og adgange på vegne af en bestemt kunde, skal du oprette brugeren i gruppen kundeadministratorer under den pågældende kunde. Find kundens kundekort i oversigten og klik på det. Gå derefter ind i bruger­grup­pen Kundeadmini­stratorer og opret brugeren dér.

Du vil finde en bestemt bruger

Hvis en bruger ringer eller skriver og gerne vil have hjælp til noget eller skal have nye adgange, skal du starte med at søge brugeren frem.

Hvis du vil søge i hele systemet på tværs af alle kunder, skal du gå til forsiden og søge derfra.

Hvis du ved, at brugeren kommer fra en bestemt kunde, kan du starte med at finde kunden og klikke på dennes kort. Hvis du står inde på en kunde, når du søger, vil søgningen nemlig kun gælde brugere, der er tilknyttet kunden.

Klik på søgeknappen i øverste højre hjørne for at åbne søgefeltet og indtast brugerens navn eller e-mail adresse. Tast Enter for at starte søgningen.

Hvis brugeren bliver fundet, kan du nu klikke på vedkommende. Så kommer du ind på en side, hvor du kan se brugerens stamdata og adgange.

Du vil hjælpe en bruger, der ikke kan logge ind

Den nemmeste måde, hvorpå du kan hjælpe brugere, der ikke kan logge ind, er ved at bede dem om at anvende funktionen ”Nulstil adgangskode” fra loginsiden. Så vil de modtage en e-mail med en ny, midlertidig adgangskode.

Hvis brugeren ikke er oprettet med en e-mail adresse eller ikke kan huske sit brugernavn, så kan det imidlertid ikke lade sig gøre, og så må du gøre det for vedkommende:

Start med at finde brugeren i systemet som beskrevet ovenfor. Når du står på brugerens side og kan se dennes stamdata, så klik på ikonet med blyanten for at redigere. Klik på ”Angiv adgangskode” og indtast en ny adgangskode til brugeren – den skal tastes to gange. Fortæl brugeren, hvad den nye kode er – og at den skal ændres, første gang vedkommende logger ind. Det sørger systemet selv for at håndhæve.

Du vil give en potentiel kunde en demoadgang

Hvis du har en potentiel kunde, som du gerne vil give en demoadgang til systemet, kan du i princippet godt starte med at oprette kunden. Det kan dog nemt resultere i, at I hen ad vejen får en del kunder i systemet, som er potentielle, men ikke reelle, og som kun har en eller få demobrugere.

Vi anbefaler i stedet, at du opretter en eller flere brugergrupper til formålet under jeres egen kunde og opretter brugere fra potentielle kunder dér. Se f.eks. ”Du vil oprette en ny brugergruppe under en kunde” her og ”Du vil oprette en ny bruger under en kunde” ovenfor.

Husk også at give bruge­ren adgang til noget bagefter – se ”Du vil give en bruger adgang til noget” her.