Underviser i ITEM Classroom

Hvis du skal undervise et hold kursister vha. ITEM Classroom, kan du her finde hjælp til, hvordan du bruger systemet.

Kom godt i gang med ITEM Classroom

VI starter med en rundvisning i brugergrænsefladen

Deltagere

Alle kurser har en deltagerliste, hvor du kan finde information om deltagerne, slå op i en aktivitetslog, føre protokol m.m.

Indhold

Du kan oprette indhold på kurset ved at uploade velkomstmaterialer og ved selv at oprette emner, som du fylder med indhold

Velkomstmaterialer

På hvert hold er der en liste med velkomstmaterialer til kursisterne. Dens indhold er delt i to: Materialer fra kursusadministrationen og materialer fra underviseren. Her har du altså mulighed for at uploade en præsentation af dig selv og kurset, læseplaner, vejledninger, spændende artikler og meget mere.

Emner

Emner er selve omdrejningspunktet i ITEM Classroom. Et emne er et "kort" med en titel, et billede og en valgfri tekst. Bag kortet oprettes der automatisk en ny side, som du kan anvende til at beskrive og behandle emnet. Siden ses ganske enkelt ved at klikke på kortet, og du opbygger selv sidens indhold ved hjælp en lang række indholdstyper.

Når et emne er oprettet, kan du fylde det med forskellige former for statisk eller interaktivt indhold. Du kan vælge imellem følgende typer:

Tekstblok

En enkel tekst, som du kan formatere med overskrifter, fremhævninger, opstillinger mm. Brug den til introduktioner til emnet og kortere tekster. Skal du skrive lange tekster med avanceret formatering, kan du med fordel lave et PDF-dokument og uploade det i stedet.

Debat

Et debatforum, hvor instruktører og kursister frit kan udveksle meninger og erfaringer. Brug den til vidensdeling, kollaborativ læring, diskussioner, erfaringsudveksling o.l. Alle tråde opdateres i realtid, så den kan også anvendes som en form for chat.

Indlejret video

Vis videoklip fra YouTube eller Vimeo - vælg selv, om det skal være et enkelt klip eller en afspilningsliste med flere klip. Brug det til instruktion, præsentation og alle de tilfælde, hvor levende billeder siger mere end ord.

Materiale

En samling af materialer vedrørende det aktuelle emne. Indsæt links til websider, upload dokumenter - eller link direkte til emner i Edutasias store katalog af komplette online kurser (kræver særskilt aftale).

Webinar

Et webinar, som du opretter og afholder i et af de mange systemer, der findes til formålet. Det kan f.eks. være Skype for Business, Adobe Connect, Join.Me, Google Hangouts e.l. Indsæt blot URL'en til webinaret, definér, hvornår der skal være adgang til det, og vælg, om webinaret skal afvikles indlejret på siden eller i en nyt vindue. Hvis webinaret optages på video, kan du bagefter indsætte URL'en til videoklippet i stedet. Så kan de, der ikke deltager, se det senere.

Opgave

En opgave er defineret ved, at kursisterne skal uploade en besvarelse i form af en eller flere filer inden en bestemt deadline. Efterfølgende kan besvarelserne bedømmes af instruktøren, som også kan give individuel feedback i form af kommentarer. Opret opgaven; giv den en beskrivelse; sæt en deadline; upload evt. filer, der skal anvendes til at løse opgaven; definér, hvilke filer, der skal uploades i besvarelsen - det er alt, hvad der skal til.

Quiz

Hvis du har brug for at teste forståelsen af emnet, kan du hurtigt oprette et ubegrænset antal spørgsmål af typen multiple choice, dvs. med et fast udvalg af svarmuligheder, som kursisten skal vælge iblandt. Vælg selv, om en quiz må tages flere gange. Alle besvarelser er tilgængelige for instruktøren.

Illustration

Et billede med indsatte hotspots, der rummer en forklaring på det, der ses på billedet. Til hvert hotspot kan der enten skrives en tekst eller tilknyttes et videoklip. De oprettede hotspots er selvfølgelig i stand til at placere sig korrekt, alt efter om illustrationen vises på smartphone, tablet eller computer.

Fildeling

Nogle gange er der behov for, at kursisterne på et kursus kan dele filer med hinanden og/eller med underviseren. Det kan f.eks. være i forbindelse med idéudvikling, projektsamarbejde o.l. Indholdstypen Fildeling gør det muligt, og du bestemmer selv, om filer kun skal deles med underviseren eller med alle.

Indlejret side

Nogle sider på nettet egner sig til at blive vist som en indlejret del af et kursus. Det kan f.eks. være quiz'er fra Kahoot, Wiki-opslag eller andre læringselementer fra andre kilder. Hvis indholdet ellers tillader det, kan du nemt indsætte det i et emne med denne indholdstype og bestemme, om det skal være tilgængeligt altid eller fra et bestemt tidspunkt.