Brugergrænsefladen
Først et overblik: Sådan ser systemet ud, og sådan finder du rundt i ITEM Classroom.
Hvis du skal undervise et hold kursister vha. ITEM Classroom, kan du her finde hjælp til, hvordan du bruger systemet.
VI starter med en rundvisning i brugergrænsefladen
Alle kurser har en deltagerliste, hvor du kan finde information om deltagerne, slå op i en aktivitetslog, føre protokol m.m.
Du kan oprette indhold på kurset ved at uploade velkomstmaterialer og ved selv at oprette emner, som du fylder med indhold
På hvert hold er der en liste med velkomstmaterialer til kursisterne. Dens indhold er delt i to: Materialer fra kursusadministrationen og materialer fra underviseren. Her har du altså mulighed for at uploade en præsentation af dig selv og kurset, læseplaner, vejledninger, spændende artikler og meget mere.
Emner er selve omdrejningspunktet i ITEM Classroom. Et emne er et "kort" med en titel, et billede og en valgfri tekst. Bag kortet oprettes der automatisk en ny side, som du kan anvende til at beskrive og behandle emnet. Siden ses ganske enkelt ved at klikke på kortet, og du opbygger selv sidens indhold ved hjælp en lang række indholdstyper.
Når et emne er oprettet, kan du fylde det med forskellige former for statisk eller interaktivt indhold. Du kan vælge imellem følgende typer:
Et webinar, som du opretter og afholder i et af de mange systemer, der findes til formålet. Det kan f.eks. være Skype for Business, Adobe Connect, Join.Me, Google Hangouts e.l. Indsæt blot URL'en til webinaret, definér, hvornår der skal være adgang til det, og vælg, om webinaret skal afvikles indlejret på siden eller i en nyt vindue. Hvis webinaret optages på video, kan du bagefter indsætte URL'en til videoklippet i stedet. Så kan de, der ikke deltager, se det senere.
En opgave er defineret ved, at kursisterne skal uploade en besvarelse i form af en eller flere filer inden en bestemt deadline. Efterfølgende kan besvarelserne bedømmes af instruktøren, som også kan give individuel feedback i form af kommentarer. Opret opgaven; giv den en beskrivelse; sæt en deadline; upload evt. filer, der skal anvendes til at løse opgaven; definér, hvilke filer, der skal uploades i besvarelsen - det er alt, hvad der skal til.
Hvis du har brug for at teste forståelsen af emnet, kan du hurtigt oprette et ubegrænset antal spørgsmål af typen multiple choice, dvs. med et fast udvalg af svarmuligheder, som kursisten skal vælge iblandt. Vælg selv, om en quiz må tages flere gange. Alle besvarelser er tilgængelige for instruktøren.
Et billede med indsatte hotspots, der rummer en forklaring på det, der ses på billedet. Til hvert hotspot kan der enten skrives en tekst eller tilknyttes et videoklip. De oprettede hotspots er selvfølgelig i stand til at placere sig korrekt, alt efter om illustrationen vises på smartphone, tablet eller computer.
Nogle gange er der behov for, at kursisterne på et kursus kan dele filer med hinanden og/eller med underviseren. Det kan f.eks. være i forbindelse med idéudvikling, projektsamarbejde o.l. Indholdstypen Fildeling gør det muligt, og du bestemmer selv, om filer kun skal deles med underviseren eller med alle.
Nogle sider på nettet egner sig til at blive vist som en indlejret del af et kursus. Det kan f.eks. være quiz'er fra Kahoot, Wiki-opslag eller andre læringselementer fra andre kilder. Hvis indholdet ellers tillader det, kan du nemt indsætte det i et emne med denne indholdstype og bestemme, om det skal være tilgængeligt altid eller fra et bestemt tidspunkt.